Kepez’e Atikhisar’dan Su Desteği
Bağlantı Hattının Sorumluluğu Kepez Belediyesi’nde Olacak

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında, Kepez’in içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik önemli bir karar alındı.
Kepez’e Çanakkale üzerinden ham su sağlanmasına ilişkin teklif mecliste görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale’nin Atikhisar Barajı’ndan yıllık yaklaşık 13,5 milyon metreküp su aldığını belirterek, bu miktarın belirli bir bölümünün Kepez halkının su ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılacağını açıkladı.
Erkek, Kepez’e su ulaştırılması amacıyla kurulacak bağlantı hattının bakım ve onarım sorumluluğunun Kepez Belediyesi’ne ait olacağını da ifade etti.
Erkek: “Keşke Bu Yük Belde Belediyesine Bırakılmasaydı” Karara ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Muharrem Erkek,
Kepez’in su ihtiyacının karşılanmasının önemine dikkat çekerken, sürece ilişkin “Keşke bu yük belde belediyesine bırakılmasaydı” ifadelerini kullandı.
Çanakkale’den Kepez’e Ham Su Verilmesine Meclisten Oy Birliğiyle Onay Kepez’de özellikle yaz aylarında daha yoğun hissedilen su sorununun çözümüne yönelik önemli bir adım atıldı.






