Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın

"Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın" Temasıyla Barış İçin Uçurtma Uçurdular

KENT YAŞAM Yayın: 18 Eylül 2026 - Cuma - Güncelleme: 18.09.2026 18:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

       Millî Eğitim Bakanlığı'nın "Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın" teması doğrultusunda, Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında savaş ve çatışmalardan etkilenen çocukların yaşadığı acılara dikkat çekmek ve barış mesajını güçlendirmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Çocukların temel haklarına vurgu yapmak, sevgi, kardeşlik, merhamet ve adalet duygularını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen programda; öğrenciler ve protokol üyeleri barış ve umut simgesi olan uçurtmaları gökyüzüyle buluşturdu.

Protokolden Yoğun Katılım

Çocukların neşesine ve ortak barış çağrısına ortak olan etkinlik; Vali Yardımcısı  Ömer Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Millî Eğitim Müdürü Mine Hayta, il protokolü, öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik sonunda gökyüzünü kaplayan rengârenk uçurtmalar, çocukların daha adil, huzurlu ve barış dolu bir dünyada yaşama umudunu simgeledi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.